Wat we doen

Wat er volgend jaar verkocht wordt, weten we bij Bakker vandaag al. Dat is omdat we de kwaliteit van ons product van begin tot eind in de gaten willen houden. Maar ook omdat we de ontwikkelingen voor willen blijven. Bakker onderzoekt doorlopend of producten en processen verbeterd kunnen worden. Daar draagt elke afdeling op zijn eigen manier aan bij. Handel/Sourcing, logistieke diensten en kenniscentrum zijn onze kerntaken.

Handel/Sourcing
Eén van de belangrijkste activiteiten van Bakker is sourcing: inkoop en contractteelt. Onze productspecialisten zijn dagelijks op zoek naar de beste producten uit alle windstreken. Onze inkoop komt van vertrouwde grond, want we werken met een vast leveranciersnetwerk. Dat geldt niet alleen voor onze Hollandse telers, die op maat voor ons telen, maar ook voor onze buitenlandse leveranciers. Want uit elk hoekje van de wereld hebben we wel een product in huis.

Logistieke diensten 
Bij de logistieke planning komen alle werkzaamheden samen: van het maken van aanvoerafspraken met telers tot het monitoren van de voorraden bij klanten. Bij operations vinden alle handelingen met het product plaats, zoals sorteren, verpakken, rijpen en warehousing. Onze kwaliteitsdienst controleert of de producten aan de specificaties van de klant voldoen. Ook het transport van producten is uiteraard een belangrijk onderdeel van onze logistieke dienstverlening. We doen dat gedeeltelijk met ons eigen wagenpark.
 
Kenniscentrum
We doen onderzoek naar nieuwe ontwikkelingen in onder meer voedselveiligheid, milieu, gezondheid en smaak en zorgen voor begeleiding en ondersteuning van ons leveranciersnetwerk in binnen- en buitenland.