Traineeship

Trainee worden bij Bakker Barendrecht

Voor pas afgestudeerden die carrière willen maken bij een wereldbedrijf met een eerlijk product hebben we een gedegen traineeprogramma. Starters maken we wegwijs in de wereld van groenten en fruit, en stomen we klaar voor een internationale carrière.

Het traineeprogramma bestaat uit een jaar werkervaring met intensieve praktijkbegeleiding. Je neemt deel aan verschillende projecten, en presenteert projecten aan het managementteam. Uitzonderlijk talent krijgt van ons de mogelijkheid om een speciaal vervolgprogramma van anderhalf jaar te doorlopen. 

Het profiel
Bakker Barendrecht zoekt starters op hbo/wo-niveau die bijzonder gemotiveerd zijn en beide benen stevig op de grond hebben. Doorzetters, die zich willen ontwikkelen tot breed inzetbare medewerkers en zich vervolgens verdiepen tot specialist of leidinggevende.

Benieuwd naar de ervaring van andere trainees? Klik hier!

Het traineeprogramma
Tijdens het programma ontwikkel je je vakinhoudelijk, maar ook op management- en persoonlijk gebied. Je doorloopt verschillende functies, waardoor je steeds andere aspecten van ons werk tegenkomt: technische en commerciële innovaties, maar bijvoorbeeld ook vragen op personeels- of operationeel gebied. Je wordt hierbij begeleid door een bekwame mentor en gecoacht door iemand uit ons MT. Door onze intensieve samenwerking met zowel klanten als leveranciers, krijg je een diepgaande kennis van de hele keten. Een unieke kans om de wereld van de groenten en fruit tot in detail te leren kennen.

Vanaf het tweede jaar is er ook ruimte voor opleiding. Kom je, na een strenge selectie, in aanmerking voor ons vervolgtraject, dan krijg je gedurende anderhalf jaar een intensieve opleiding gericht op de foodbranche. Deze is ontwikkeld door Development Booster in samenwerking met EFMI Business School. Het programma besteedt niet alleen aandacht aan kennis en vaardigheden, maar ook aan je persoonlijke ontwikkeling.

Het aanbod
Om elkaar goed te leren kennen, en de ruimte te hebben om jouw en onze mogelijkheden in kaart te brengen, starten we met een traineeprogramma van een jaar. Je krijgt hierbij een jaarcontract. Na negen maanden plannen wij een ontwikkelassessment in en bepalen we samen het vervolg. Een loopbaan bij Bakker, met een contract voor onbepaalde tijd, behoort tot de mogelijkheden. Samen met jouw leidinggevende maak je een ontwikkelplan. En wellicht kom je in aanmerking voor het anderhalf jaar durende talentprogramma. Daarnaast bieden we je Bakker: een open en eerlijke werkomgeving met goede arbeidsvoorwaarden.

Het bedrijf
Onze missie is niet alleen te zorgen dat onze klanten succesvol en blij met ons zijn, maar ook dat we met elkaar plezier hebben in het werk. Bakker is een bedrijf van aanpakken.

We houden ons in Nederland met meer dan 700 medewerkers bezig met handel/sourcing, logistieke diensten en kenniscentrum op de locaties in Ridderkerk en Ossendrecht. We verwerken meer dan 1.400 ton groenten en fruit op een dag. Dat is 85 miljoen kratten per jaar. Daarbij halen we onze producten zo dichtbij als mogelijk en zo ver weg als nodig.

Bakker Barendrecht, opgericht in 1930, is daarmee een van de grootste groente- en fruitbedrijven van Nederland. We werken 50 jaar samen met onze belangrijkste klant, een toonaangevende supermarktketen. En daar zijn we trots op. In de industrie werken we samen met een topproducent van vers gesneden, panklare groenten en fruit. Daarnaast hebben we een aantal geselecteerde exportklanten.