Duurzaamheid - greenyard.group
for a healthier future
Mango Boom banner Duurzaamheid
Duurzaamheid

Ook hier geloven we in samenwerken. Ieder groen steentje draagt bij! Duurzaam willen zijn, is continu verbeteren. 

Mali mango's rouw bijgesneden
Duurzame handel
We handelen eerlijk: de mensenrechten en arbeidsomstandigheden bij onze telers waar ook ter wereld zijn in orde. We hechten ook daarom aan langdurige relaties met onze klanten en telers.
Mali mango's stok bijgesneden
Duurzame teelt
Onze telers zijn meesters in milieuvriendelijkheid. Ze telen met de allernieuwste technieken: drones, alternatieve energiebronnen zoals aardwarmte of houtsnippers en teelt op water en stellingen.
Buitenbeentjes soep en verse groenten
Klimaat & Milieu
Onze ecologische voetafdruk is zo klein mogelijk. We scheiden bijna 90% van ons afval, telen vraaggestuurd en ons vervoer plannen we slim. Ondanks dat komt het voor dat we soms voor producten op zoek gaan naar alternatieve bestemmingen. Onder andere via de Voedselbank, Instock of in de Buitenbeentjes soep.
Rijperij mango's - druppel
Gezonde producten
Elke dag leveren we veilige, lekkere en gezonde producten die het eten van verse groenten en fruit stimuleren. We proberen het bovendien makkelijk te maken om voor duurzaam te kiezen en kijken niet alleen naar vandaag maar ook naar morgen en overmorgen.
Dry misting AH
Onze mensen
Dit alles lukt niet alleen. We zijn immers een optelsom van alle mensen die bij ons werken. Met een fijn werkklimaat, goede arbeidsomstandigheden en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. We halen het beste uit elkaar door werkplezier!
Instock food truck Bakker Barendrecht
Lokale betrokkenheid
En natuurlijk zijn we betrokken bij onze directe omgeving. We zijn onder andere betrokken bij een aantal lokale initiatieven, bieden werkervaring aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en ondersteunen een aantal goede doelen structureel.
Klimaatdoelstellingen
De CO2 reductiedoelstellingen van Greenyard zijn in 2022 gevalideerd door het Science Based Targets-initiatief (SBTi). SBTi is een onafhankelijk partnership tussen: UN Global Compact, World Resources Institute (WRI), CDP en WWF. Het SBTi heeft de plannen van Greenyard op het gebied van CO2, de methodologie en de doelstellingen, getoetst aan het klimaatakkoord van Parijs - dat de opwarming van de aarde moet beperken tot 1,5°C.

Greenyard heeft zich ten doel gesteld om de directe (scope 1 & 2) uitstoot tegen 2030 met 70% te verminderen ten opzichte van 2020.

Voor ketenemissies (scope 3) wil Greenyard zijn grootste leveranciers stimuleren om zich eveneens te verbinden aan wetenschappelijk onderbouwde klimaatdoelstellingen. Deze aanpak moet tegen 2026 70% van de aankoopwaarde van de goederen en diensten representeren, inclusief de gerelateerde inkomende en uitgaande transport- en distributiebewegingen.

Het duurzaamheidsrapport van Greenyard geeft een voorbeeld
van de inspanningen op lokaal niveau en hoe deze helpen bij
uitdagingen in de voedselindustrie.