Traineeship - greenyard.group
for a healthier future
HortiHeroFestival Traineeship
Traineeship

Ben je ambitieus en niet bang voor af en toe een confrontatie met jezelf?

Sterker nog, je ziet dat als groei?

Dan is ons traineeship wellicht iets voor jou.

Wat doe ik als trainee bij Bakker?
Als trainee doorloop je een programma van 2 tot 3 jaar waarin we je ondersteunen in een razendsnelle ontwikkeling op zowel persoonlijk als werkinhoudelijk vlak. Een programma op maat, waarin we goed kijken naar je talenten en meedenken hoe je het best verder kunt groeien.

In de regel start je met een leidinggevende functie in de operatie. Daarna volgt een traject waarbij je je specialiseert op een van de afdelingen, een grootschalig project leidt of ervaring in het buitenland opdoet. En uiteraard is er veel ruimte voor intervisie met de andere trainees. Een intensieve en inspirerende periode, waar je je hele loopbaan plezier van hebt.

Nieuwsgierig? Nicole, Edith en Eric delen graag hun ervaring.
Werken bij - Nicole
Nicole, trainee (sinds augustus 2020)
‘Ik heb hier geleerd dat je veel meer kunt dan je denkt.’
‘Ik heb in Wageningen Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen gestudeerd, en daarnaast een specialisatie Levensmiddelentechnologie gedaan. Mijn studie omvatte de hele keten, daarom sprak Bakker me aan.

Als trainee begin je vaak met meedraaien in de productie, als teamleider. Zo leer je de basisprocessen van Bakker kennen, en snap je ook het effect van een besluit op een andere afdeling. Eén dag per week werk je aan een project heel ergens anders in het bedrijf. Je wordt wel in het diepe gegooid: we gaan je op die afdeling plaatsen, probeer het maar uit. Ik heb door die aanpak geleerd dat je veel meer kunt dan je denkt.
Het mooie aan Bakker vind ik de persoonlijke aandacht: wie ben jij en hoe kun je je het best ontwikkelen. Je wordt serieus genomen. Ik mocht als ‘frisse blik’ meekijken naar procesverbetering op de werkvloer. Daarbij geldt: heb je een idee, ga ervoor! Je krijgt ook echt de verantwoordelijkheid: als teamleider kreeg ik de leiding over 35 mensen. Dat me dat lukte tijdens een heel drukke periode was onwijs gaaf. Maar als je hulp nodig hebt, is die er - je moet daar wel zelf om vragen.

Je rouleert zo breed door het bedrijf dat je jezelf kunt ontwikkelen, ontdekken waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Je verlegt je grenzen, en soms kom je jezelf tegen. Bakker zelf is informeel en toegankelijk. De deuren staan open en mensen zijn welwillend. Het is nooit ‘ik doe het morgen wel’: we doen het samen, nu.'
Edith Spruit trainee
Edith (in dienst sinds 2011) Product Owner Automatsering. Studeerde Supply Chain Management na een master Bedrijfskunde:
’Je mag hier open en eerlijk zijn’
‘Kort gezegd ondersteun ik de collega’s van de Logistieke Planning met informatie om beslissingen te nemen en hun taken goed uit voeren. Zij zijn de spin in het web van Bakker. Het kan een uitdaging zijn om alles zo goed mogelijk voor iedereen te regelen, maar dat maakt het des te bijzonder als we met z’n allen weer hebben georganiseerd dat het in de DC's ligt en beschikbaar is voor winkeluitlevering.

Ik heb tijdens het traineeship geleerd dat Bakker erg open staat voor nieuwe mensen en nieuwe ideeën – zelfs als mensen hier al lang werken. Dat vind ik heel positief. Je mag hier open en eerlijk zijn. Niemand ruikt het als je iets wilt, dus je moet zelf je mond open doen. Bakker luistert altijd.

Je hebt ook de kans zelf initiatief te nemen om dingen op te pakken – zowel het MT als collega’s staan ervoor open. Mensen zeggen soms ‘er verandert zo weinig’, dan denk ik: wat heb je zelf gedaan? Het werk hier is niet altijd makkelijk, maar het past bij me. Als het geen uitdaging zou zijn, zou ik het saai vinden.’
Eric janssen trainee
Eric (Controller Junior) In dienst sinds 2017 Studeerde Bedrijfskunde met master Supplychain Management:
‘Waardevolle begeleiding’
'Na een halfjaar productie bij Verpakken, zit ik nu bij Marketing en bij Kwaliteit. Om het halfjaar wissel je van functie, waardoor je het bedrijf en de mensen goed leert kennen. Ik zit nu zelfs op twee afdelingen. Je hebt minimaal één projectdag op een andere afdeling. Die afwisseling is leuk. Bakker is informeel. Mensen zijn aanspreekbaar, open- minded en no- nonsense. Ze staan voor je klaar. Ik heb zelfs hulp gekregen toen ik vroeg om sponsoring bij mijn voetbal, ook al was dat extra werk voor iemand.
Ik vind de begeleiding ook waardevol. Ik bespreek maandelijks met iemand van het MT wat ik meemaak en hoe ik heb gehandeld of zou kunnen handelen. Wat dat betreft is het erg persoonlijk. De insteek is uitvinden wat bij me past, en hopelijk in een vaste baan rollen.

Ik heb nu al verantwoordelijkheid en mijn salaris is marktconform. Ik voel me niet ’de stagiair'. Dit is een mooie springplank, en je hoeft er geen carrièretijger voor te zijn. Het is vooral heel breed. Dat is ook de kracht.’
Ja, ik wil een trainee bij Bakker worden!
Enthousiast over ons traineeship? Solliciteer en wie weet word jij onze nieuwe collega!