for a healthier future
banner_range-vegetables_shutterstock_85970434_20131003_1170133586.jpg
Nikki Groen, category marketeer (sinds 2016 in dienst)
‘Je kunt hier jezelf zijn’
‘Als Category Marketeer Groente help ik Albert Heijn bij innovatie en communicatie: ik doe voorstellen voor nieuwe producten, en regel ook dat ze er komen - van idee tot winkel. Daarnaast lever ik kennis en ideeën aan voor de communicatie over de producten. Het leuke aan Bakker vind ik de snelheid. Je hebt te maken met de natuur en moet soms snel handelen. Geen dag is daardoor hetzelfde.
Bakker is informeel en laagdrempelig – je loopt makkelijk ergens binnen, ook de directeur. Dat went snel maar is best bijzonder. De sfeer is huiselijk, je kunt hier jezelf zijn. Je moet wel kunnen aanpakken – je past hier niet als je geen doener bent. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, maar ook de vrijheid zelf in te vullen hoe je je werk doet. Op die manier kun je echt je talent kwijt. Er wordt geluisterd naar je ambities, en er zijn veel kansen bij Bakker, maar je moet ze wel zelf grijpen. Als je van aanpakken en van snelheid houdt, dan is Bakker echt een goeie plek.'
bakker-Barendrecht40157-Nikki-Groen_pp-zonder-product--Large-.jpg
bakker-Barendrecht40581-Timea-Tokorova_pp--Large-.jpg
Timea Tokarova, werkvoorbereider Bananenrijperij (sinds 2015 in dienst)
‘Het komt niet van één kant’
‘Werkvoorbereider is een breed beroep. Ik zorg ervoor dat de juiste producten vanaf de haven op tijd bij de klant komen, maar ondersteun ook de procesleider met ad-hoc klussen. De werkdruk kan hoog zijn – ik hou daar wel van - maar je werk wordt ook gewaardeerd. Ik heb verschillende functies gehad binnen Bakker – ik heb uitdaging nodig en groei, en dat vind ik hier.

Ondanks dat mijn Nederlands niet perfect was, heb ik vertrouwen gekregen. Daar ben ik enorm dankbaar voor. Ik mag mijn creativiteit gebruiken bij mijn werk en de dagen lijken nooit op elkaar. Ik heb zin om te gaan werken ’s morgens. Bakker zegt dat het er niet alleen om gaat de klant blij te maken, maar dat we ook plezier moeten hebben met elkaar. Dat zie ik echt hier. Ik doe mijn best alles goed te regelen want ik weet dat ik wat terug krijg. Een werkgever waarbij het niet van één kant komt – ik denk dat dat bijzonder is.’
Rachid el Mansouri, Kwaliteitscontroleur junior (15 jaar in dienst)
‘Bakker helpt je ambities te realiseren’
'Als kwaliteitscontroleur ben je een zintuig van de inkopers. Ik controleer of producten voldoen aan de norm van de klant. Is dat niet zo, onderneem ik actie, samen met mijn collega’s. We hebben elkaar nodig en ondersteunen elkaar met onze ervaringen – dat geeft een band. Ik heb vandaag te maken met aardbeien, morgen met paprika’s of sugar snaps. Dat is het mooie en ook het uitdagende aan het vak. Als je, zoals hier, de kans krijgt je goed in het vak te verdiepen, wordt het werk eigenlijk steeds leuker.
Dat ik hier al zo lang werk, zegt alles. Dit is een vriendelijk, sociaal bedrijf waar je bij iemand kunt aankloppen als je ergens mee zit. Bakker zorgt ervoor dat je eruit haalt wat erin zit, ook door opleidingen. Ik heb veel mensen zien groeien. Zelf ben ik begonnen als voorman, maar bijvoorbeeld ook teamleider geweest. Als je ambitie en interesse hebt, en je wilt keihard werken, dan kom je precies terecht waar je wilt.’
bakker-Barendrecht40550-Rachid-El-Mansouri--Large-.jpg0
Rob Emons, Chauffeur (sinds 2002 in dienst)
‘Bakker is een groot bedrijf dat sociaal is gebleven’
‘Als chauffeur rijd ik groente, fruit en fust van Bakker of de teler naar de Distributiecentra van Albert Heijn of Vezet, het snijbedrijf en vice versa. Ik ben een paar jaar weggeweest, maar terug gekomen bij Bakker. Ik heb hier altijd een goeie tijd gehad.

_TRX5160.jpg0
Bakker is een groot bedrijf dat toch sociaal is gebleven. Als er privé dingen zijn, vind ik dat ze echt open staan om mee te denken. Ik ervaar hier weinig stress – er wordt ruim genoeg gepland, en je bent zelf verantwoordelijk dat je je lading goed en op tijd aflevert. Wat dat betreft ben je eigen baas.
Je kunt alles vragen aan iedereen, en er is goede begeleiding als je begint. In het weekend werken hoort er wel een beetje bij, maar met goede roosters. Ik weet al voor het hele jaar wanneer ik moet werken. Dat vind ik wel prettig. Bovendien kun je zo een leuke boterham verdienen.’
bakker-Barendrecht40399-Niels-Streefland_pp--Large-.jpg
Niels Streefland, werkvoorbereider bij Distributie (sinds 2015 in dienst)
‘Er gebeurt altijd wel iets onverwachts’
‘Ik zit op wat we het Bedrijfsbureau noemen. Met vier man houden we de voorraad binnen de loods bij, regelen intern transport, plannen de inkomende goederen uit het buitenland en ondersteunen we de teamleiders. Bij alles wat je doet, werk je wel met een andere afdeling. Dat maakt het werk leuk. Ik vind mijn collega’s een leuke groep om mee te werken, de werksfeer is goed.
Het werk is afwisselend. Je weet wel wat je moet doen, maar er gebeurt altijd wel iets onverwachts. Soms gooi je de hele loods overhoop om een pallet te vinden. Bakker is groot, er is veel mogelijk, ook scholing bijvoorbeeld. Je krijgt dus echt kansen, daar ben ik zelf een mooi voorbeeld van – ik ben begonnen als corveeër op de zaterdag. En als er iets moet gebeuren, wordt het gewoon geregeld: ik weet uit ervaring dat dit bedrijf je niet laat zakken als er privé iets is. Ik kan zeggen dat ik met plezier naar mijn werk ga.’