for a healthier future
CO2 reductie supply chain Chiquita bananen Albert Heijn door inzet barge
2019-10-16

Bakker Barendrecht realiseert CO2 reductie op supply chain Chiquita bananen voor Albert Heijn door inzet barge. Daarvoor slaan we de handen ineen met Kloosterboer en BCTN voor het reduceren van de CO2 emissie per container.

Sinds 30 september werken BCTN, de grootste uitbater van ‘inland container terminals’ in Nederland en België, en Kloosterboer, toonaangevend logistiek dienstverlener voor temperatuur gecontroleerde voedselproducten in West-Europa, samen om de aanvoer van Chiquita bananen na aankomst van het zeeschip in Vlissingen per binnenvaartschip te verschepen via de inland containerterminal van BCTN in Alblasserdam. Vervolgens worden deze bij aankomst per truck vervoerd naar het distributiecentrum van Bakker Barendrecht.

Momenteel rijden er wekelijks gemiddeld 40 trucks vanuit Vlissingen rechtstreeks van Kloosterboer Vlissingen naar Bakker Barendrecht. De inzet van multimodaal transport op dit barge traject komt het milieu ten goede daar er een CO2 reductie van meer dan 50% per container behaald zal worden.

 

Bekijk hier het filmpje:

Traject van containers vanaf Kloosterboer via BCTN naar Bakker Barendrecht