for a healthier future
Bakker Barendrecht introduceert eerste 100% elektrische truck
2024-04-26

Bakker Barendrecht, onderdeel van Greenyard, introduceert met trots een nieuwe aanwinst in het wagenpark: een unieke 100% elektrische vrachtwagen, dedicated voor transport voor onze klant Albert Heijn. Wat deze e-truck extra bijzonder maakt is dat deze zoveel mogelijk als extra lange vrachtwagencombinatie (LZV) de weg op gaat. Zo kunnen ruim 50% meer pallets volledig elektrisch getransporteerd worden. Daarnaast wordt de koelmotor van de trailer elektrisch aangedreven zodat de producten onderweg elektrisch gekoeld worden.

De e-truck gaat zo’n 150.000 kilometer per jaar rijden met 8,5 miljoen kilo groente en fruit. We reduceren daarmee per jaar circa 120.000 kilogram CO2. Op ons eigen bedrijfsterrein nemen zonnepanelen en 100% Hollandse windenergie het opladen en de koeling van geladen trailers voor hun rekening.

Bij Bakker zetten we volop in op CO2 reductie. In onze eigen operatie ligt de focus op verduurzaming van ons wagenpark omdat daar onze grootste impact zit. In de laatste drie jaar hebben we een reductie gerealiseerd van 20% per gereden vrachtwagenkilometer. Zo is onder andere een deel van onze trucks uitgerust met een accupakket om trailers onderweg 100% elektrisch te koelen.

Samen op weg naar een duurzame toekomst!

 

Bekijk de video van de e-truck hier.